Herstelzorg na corona - COVID-19 revalidatie bij Fysiotherapie Keulen en Brusse

Coronarevalidatie

Coronarevalidatie

Veel mensen zijn getroffen door het nieuwe coronavirus. Of iemand de ziekte thuis heeft doorgemaakt of opgenomen is geweest in het ziekenhuis, het lichaam is vaak ernstig verzwakt en deze mensen zullen een passende vorm van training en revalidatie nodig hebben. De verwachting is dat deze ziekte in veel gevallen een lange nasleep heeft. Het is dan van belang om een goed geschoold team te hebben, van een fysiotherapeut, ergotherapeut en een diëtist. Fysiotherapie Keulen en Brusse heeft drie longfysiotherapeuten gecertificeerd in de revalidatie na COVID-19 infectie. Gertrude, Marieke en Paula zijn bijgeschoold en zullen blijven nascholen om de nieuwste inzichten te kunnen toepassen. Ook Karla en Iris zijn geschoold om deze categorie goed te begeleiden op weg naar herstel. Ze zijn getraind op het herkennen van verwerkingsproblematiek, angst, depressie en overige klachten die passen bij het traject na een ingrijpende ziekte. Er is snel contact mogelijk met de ergotherapeut, de diëtist, de psycholoog en de huisarts 

In deze Factsheet Corona nazorg kunt u zien wie wat voor u kan betekenen.

Therapeuten

Onze corona-therapeuten hebben ze alle na- en bijscholing gevolgd en blijven ze up-to-date over de laatste ontwikkeling rondom de revalidatie van het coronavirus. Ze staan geregistreerd als erkend behandelaar van COVID-19.

U kunt terecht bij Marieke, Paula, Anouk, Iris en Gertrude.

Vergoeding

De zorgverzekeraars hebben landelijk afgesproken dat de revalidatie vergoed wordt uit de basisverzekering vanaf de eerste behandeling. Tot de zomer 2021 (vooralsnog) kunt u van deze vergoeding gebruik maken met een maximum van 50 behandelingen. We hebben hiervoor wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U doet als voorwaarde voor deze vergoeding ook mee met een landelijk onderzoek (vanaf feb’21).

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor therapie, dan kan dat via dit formulier. Heeft u eerst nog vragen, dan kunt u deze hier stellen. Een van onze therapeuten zal dan spoedig contact opnemen om de behandeling met u te starten.