FysioFitness: sporten onder kundige begeleiding.

FysioFitness

FysioFitness

Het Fysiotherapie en FysioFitness Keulen en Brusse richt zich specifiek op mensen met bijvoorbeeld klachten of aandoeningen die door middel van sporten onder deskundige begeleiding hun lichamelijke conditie weer op peil willen brengen. Daarnaast richten wij ons op mensen zonder klachten die willen gaan sporten om blessures of klachten te voorkomen. Het centrum is ook bedoeld voor revalidatie na bijvoorbeeld operaties of blessures. Het is mogelijk om individueel of in kleine groepen te trainen in het kader van uw behandeling maar ook op eigen initiatief in de preventiegroepen.

Fitness bij de Fysio?

Waarom zou u naar een fysiotherapiepraktijk gaan om op abonnement te fitnessen? Kan dat in een sportschool niet beter? Wat ons betreft biedt het sporten in onze praktijk een aantal belangrijke voordelen, namelijk:

Onze locatie aan de Boesemsingel 79 heeft een grote fitnessruimte en aparte gymzaal. Er zijn meerdere loopbanden, hometrainers, crosstrainers en roeiers. Ook is er voor vrijwel elke trainingszone een krachtapparaat aanwezig. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vrije oefeningen met een trampoline, losse gewichten, elastieken, etc.

De locatie Bouwsteeg 8 heeft een kleinere fitnessruimte. Deze ruimte is erg geschikt gebleken voor doelgroepen, zoals COPD of oncologie.

Groepstraining is individueel

FysioFitness Keulen en Brusse heeft twee soorten sportgroepen:

Preventiegroepen zijn groepen van maximaal 10 personen. De lessen duren 1 uur en 15 minuten. In  deze groepen kan door middel van training conditie en kracht verbeterd worden,  bijvoorbeeld ter voorkoming van bepaalde blessures of ter verbetering van de algemene fitheid. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsschema en daarnaast wordt er groepsge­wijs geoefend tijdens de warming-up en cooling-down.
De doelgroepen zijn in de regel kleiner en duren 1 uur. Tijdens deze les­sen zal meer aandacht besteed kunnen worden aan specifieke problemen bij de verschillende aandoeningen. Functionele training is hier belangrijk.

Ondanks dat u in een groep traint, heeft u uw eigen doelen, eigen tempo en eigen instellingen van de apparatuur.

FysioFitheidScan

Voor de start in onze faciliteiten is er eerst een intake, de FysioFitheidScan. Deze intake bestaat uit een sport-medische vragenlijst, een lichamelijk onderzoek (o.a. bloed­druk, gewicht, vetpercentage, lengte), een conditietest op de hometrainer of loopband en een inschatting van de kracht op de apparaten. Deze intake duurt 45 minuten.
Zo heeft u een idee wat uw startconditie is. Op basis van deze uitkomsten wordt met u een trainingsschema opgesteld, waar er extra aandacht is voor uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld afvallen, dan zal het schema daarop ingericht worden. Heeft u altijd last van de rug, dan zullen er extra oefeningen worden aangereikt om deze te behandelen. Het kan zijn dat u geadviseerd wordt om eerst een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut in te plannen, alvorens te starten. Dit alles om u gemotiveerd te krijgen en vooral te houden om langdurig iets aan uw fitheid te laten doen.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via deze website, aan de balie in één van de locaties of telefonisch (0172) 612520.
U krijgt dan een vragenlijst over uw gezondheid en er wordt een afspraak gemaakt voor een intake.
Vervolgens wordt er gezocht naar een groep van uw niveau op een voor u geschikt tijdstip.

Tijden

Trainingstijden preventiegroepen

Maandag:
09:00 – 10:15
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Dinsdag:
09:00 – 10:15
10:30 – 11:45
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Woensdag:
09:00 – 10:15
19:00 – 20:15
Donderdag:
13:30 – 14:45
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Vrijdag:
09:30 – 10:45
19:00 – 20:15
Trainingstijden doelgroepen
De doelgroepen zijn verdeeld over de dag (niet ’s avonds). In overleg wordt gekeken in welke groep u het beste terecht kunt.

Kosten

Op onze pagina tarieven kunt u zien wat een abonnement in onze praktijk zal kosten. Er zijn meerdere zorgverzekeringen die een deel van de kosten van onze FysioFitness vergoeden.