FysioFitness: sporten onder kundige begeleiding.

Corona informatie

Locaties

Bodegraven
Locatie Broekvelden
Locatie Centrum
Locatie N-Joy Sportcentre
Locatie voetbalvereniging ESTO

Reeuwijk
Zorgcentrum De Reehorst

Contact

Telefoon
0172-612520

Whatsapp
06-8212 8712

Aanmelden
Een vraag stellen

FysioFitness

Het Fysiotherapie en FysioFitness Keulen en Brusse richt zich specifiek op mensen met bijvoorbeeld klachten of aandoeningen die door middel van sporten onder deskundige begeleiding hun lichamelijke conditie weer op peil willen brengen. Daarnaast richten wij ons op mensen zonder klachten die willen gaan sporten om blessures of klachten te voorkomen. Het centrum is ook bedoeld voor revalidatie na bijvoorbeeld operaties of blessures. Het is mogelijk om individueel of in kleine groepen te trainen in het kader van uw behandeling maar ook op eigen initiatief in de preventiegroepen.

Fitness bij de Fysio?

Waarom zou u naar een fysiotherapiepraktijk gaan om op abonnement te fitnessen? Kan dat in een sportschool niet beter? Wat ons betreft biedt het sporten in onze praktijk een aantal belangrijke voordelen, namelijk:

  • U traint in een kleine groep waar er aandacht is aan de uitvoering van uw oefeningen.
  • De trainer (fysiotherapeut of gespecialiseerd trainer) heeft de kennis in huis om u met uw eventuele fysieke klachten een op maat gemaakt schema aan te bieden. Dit schema kan naar gelang de wensen aangepast worden.
  • In het geval van opkomende klachten is de stap naar de fysiotherapeut direct gemaakt.
  • U traint op vaste tijden in de week, in een vaste groep. Dit klinkt misschien strikt, maar ervaring leert dat dit heel goed werkt om u gemotiveerd te houden om te komen. Als je altijd mag komen sporten, gaat u in praktijk te weinig.
  • Ervaring leert dat het heel gezellig sporten is in groepsverband!

Onze locatie aan de Boesemsingel 79 heeft een grote fitnessruimte en aparte gymzaal. Er zijn meerdere loopbanden, hometrainers, crosstrainers en roeiers. Ook is er voor vrijwel elke trainingszone een krachtapparaat aanwezig. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vrije oefeningen met een trampoline, losse gewichten, elastieken, etc.

De locatie Bouwsteeg 8 heeft een kleinere fitnessruimte. Deze ruimte is erg geschikt gebleken voor doelgroepen, zoals COPD of oncologie.

Groepstraining is individueel

FysioFitness Keulen en Brusse heeft twee soorten sportgroepen:

Preventiegroepen zijn groepen van maximaal 10 personen. De lessen duren 1 uur en 15 minuten. In  deze groepen kan door middel van training conditie en kracht verbeterd worden,  bijvoorbeeld ter voorkoming van bepaalde blessures of ter verbetering van de algemene fitheid. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsschema en daarnaast wordt er groepsge­wijs geoefend tijdens de warming-up en cooling-down.
De doelgroepen zijn in de regel kleiner en duren 1 uur. Tijdens deze les­sen zal meer aandacht besteed kunnen worden aan specifieke problemen bij de verschillende aandoeningen. Functionele training is hier belangrijk.

Ondanks dat u in een groep traint, heeft u uw eigen doelen, eigen tempo en eigen instellingen van de apparatuur.

FysioFitheidScan

Voor de start in onze faciliteiten is er eerst een intake, de FysioFitheidScan. Deze intake bestaat uit een sport-medische vragenlijst, een lichamelijk onderzoek (o.a. bloed­druk, gewicht, vetpercentage, lengte), een conditietest op de hometrainer of loopband en een inschatting van de kracht op de apparaten. Deze intake duurt 45 minuten.
Zo heeft u een idee wat uw startconditie is. Op basis van deze uitkomsten wordt met u een trainingsschema opgesteld, waar er extra aandacht is voor uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld afvallen, dan zal het schema daarop ingericht worden. Heeft u altijd last van de rug, dan zullen er extra oefeningen worden aangereikt om deze te behandelen. Het kan zijn dat u geadviseerd wordt om eerst een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut in te plannen, alvorens te starten. Dit alles om u gemotiveerd te krijgen en vooral te houden om langdurig iets aan uw fitheid te laten doen.

Op verzoek kan de FysioFitheidscan na een aantal maanden herhaald worden, om zo te volgen welke vooruitgang er meetbaar is. Marlies en Marieke zijn opgeleid en hebben inmiddels veel ervaring in het afnemen van deze intake.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via deze website, aan de balie in één van de locaties of telefonisch (0172) 612520.
U krijgt dan een vragenlijst over uw gezondheid en er wordt een afspraak gemaakt voor een intake.
Vervolgens wordt er gezocht naar een groep van uw niveau op een voor u geschikt tijdstip.

Tijden

Trainingstijden preventiegroepen

Maandag:
09:00 – 10:15
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Dinsdag:
09:00 – 10:15
10:30 – 11:45
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Woensdag:
09:00 – 10:15
19:00 – 20:15
Donderdag:
13:30 – 14:45
19:00 – 20:15
20:15 – 21:30
Vrijdag:
09:30 – 10:45
19:00 – 20:15
Trainingstijden doelgroepen
De doelgroepen zijn verdeeld over de dag (niet ’s avonds). In overleg wordt gekeken in welke groep u het beste terecht kunt.

Kosten

per 01-01-2018

Intake / FysioFitheidsscan* 43,50 euro
Abonnement (maximaal 12 keer in 12 weken) 120,00 euro
Abonnement voor 2e keer in de week (12 keer) 60,00 euro

NB! Indien er ruimte is in andere groepen kunnen gemiste lessen (binnen de abonnementsperiode) worden ingehaald.

*Bent u verzekerd bij Menzis? Dan is de FysioFitheidScan volledig vergoed.

Bij Zorg en Zekerheid is er de mogelijkheid om een deel van de kosten van uw abonnement vergoed te krijgen.
Vraag uw zorgverzekering of ons voor verdere informatie.