Fysiotherapie Keulen en Brusse - Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling

U kunt bij onze praktijk terecht voor behandeling met dry needling. Deze methode is erg effectief bij langer bestaande spierklachten en wordt vaak in combinatie met oefeningen, tips en manuele technieken ingezet. De therapeut gaat op zoek naar myofasciale triggerpoints: pijnlijke verhardingen in een spier. De dry needling naalden (vergelijkbaar met acupunctuurnaalden) worden in de triggerpoint geplaatst, waarna de spierspanning verminderd. Het effect is vaak direct merkbaar.

Dry needling is een pijnarme methode. Het inbrengen van het naaldje door de huid is niet of nauwelijks voelbaar. Wanneer de naald in de triggerpoint komt, kan het een zwaar gevoel geven in de spier. Ook is het mogelijk dat de spier een twitch geeft: een kortdurend, soms pijnlijke verkramping, waarna de spanning in de spier afneemt. De nareactie kan bestaan uit een spierpijngevoel, alsof u intensief gesport heeft. De duur varieert van een uur tot een paar dagen.

Therapeuten

Dry needling wordt momenteel door drie van onze teamleden toegepast. Henry Brusse kan de techniek ter ondersteuning van de manuele therapie aanbieden. Hij is opgeleid om bij diverse klachten de techniek toe te passen, zoals nek-schouderpijn, een tennisarm of spierklachten in rug of benen.

Voor het toepassen van dry needling rondom het bekken/heupgebied is extra kennis vereist, vanwege de complexe structuren waar rekening mee gehouden dient te worden. Daarom is onze bekkenfysiotherapeut Gaike de Gaaij intensief opgeleid voor toepassing van dry needling in alleen dit gebied van het lichaam. Zij bespreekt met u wat er mogelijk is bij uw specifieke klacht.

Als u onder behandeling bent van een ander teamlid, dan is er na overleg de mogelijkheid om dry needling toe te passen bij een van bovenstaande therapeuten.

Dry needling wordt vergoed binnen de reguliere behandeling (bekken)fysiotherapie. Kijk voor meer informatie over de kosten op de pagina vergoedingen en tarieven. Wilt u een afspraak maken om te kijken of dry needling ook in uw geval een optie is? Schrijf u dan hier in, of bel of Whatsapp ons.