Fysiotherapie bij Keulen en Brusse

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Met inmiddels 14 therapeuten is de praktijk sinds de 70-er jaren flink gegroeid. Wat begon als een kleine praktijk met enkele therapeuten voor de bewoners van Bodegraven, is het nu een grote groepspraktijk met meerdere locaties. Zo bedienen we inmiddels de gehele regio, zoals:

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als u voor de eerste consult komt, dan is het belangrijk om een goede inventarisatie te maken van de klacht. De therapeut wil eerst meer achtergrond weten van uw klacht en zal daarvoor meerdere vragen stellen. Ook kunnen er enkele vragenlijsten worden afgenomen om een nul-meting te maken, zodat er op een later moment een verandering gemeten kan worden. Het is daarbij belangrijk om uw hulpvraag af te stemmen met de therapeut. Zo worden wederzijdse verwachtingen goed afgestemd. 

Na het vraaggesprek wordt er door de therapeut onderzoek gedaan. Dit zal van tevoren met u doorgenomen worden. In het onderzoek toetst de therapeut de informatie (de hypothese) uit het vraaggesprek, zodat er na afloop een diagnose gesteld kan worden. Ter afsluiting wordt er een behandelplan met u doorgesproken, waar u samen met de therapeut aan de slag gaat. De intake duurt tussen de 30 en 45 minuten (voor sommige specialisaties wordt 45 minuten gereserveerd). Aan het einde van dit eerste consult krijgt u zo nodig al de eerste oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Aan het einde van het eerste consult maakt uw therapeut met u de volgende afspraak en deze kan naar u gemaild worden ter bevestiging.

In de daaropvolgende consulten wordt gewerkt richting uw hulpvraag en het einddoel. Dit kan zijn in de behandelkamer, maar dit kan ook zijn in de sportruimten van de praktijk op zelfs op het sportveld. Indien u niet naar de praktijk kan komen, dan is dit ook mogelijk bij u thuis. Behandelingen duren doorgaans 30 minuten, maar het is mogelijk dat u van tevoren en achteraf enkele oefeningen zelfstandig uitvoert. Bij langdurige trajecten kan er samen met u besloten worden om de behandelingen in kleine groepen te vervolgen, zodat er nog meer tijd is om onder begeleiding te werken aan uw hulpvraag en einddoel. Het kan zijn dat u oefeningen meekrijgt om thuis uit te voeren, om nog sneller en duurzamer uw herstel in gang te zetten. Dit kan middels de Physiapp van Physitrack. Dan krijgt u al de relevante oefeningen, met video en uitleg, gemakkelijk op uw telefoon of computer.

Op alle locaties in Bodegraven is er de mogelijkheid om u om te kleden in een kleedkamer. Op de Boesemsingel en bij N-Joy Sportcentre kunt u tevens na het sporten gebruik maken van de douche-faciliteiten.

U krijgt toegang tot het Patiëntenportaal van FysioOne. Dit is uw eigen stukje dossier op een beveiligde online omgeving van het Elektronisch PatiëntenDossier die uw therapeut gebruikt. Op dit portaal kunt u alle gemaakte afspraken inzien, huiswerkoefeningen terugzien en vragenlijsten invullen en terugsturen.

Heeft u nog vragen met betrekking tot de behandeling in onze praktijk? Vul het contactformulier in of bel of Whatsapp de praktijk.

Specialiseren

Het team heeft op elkaar afgestemde specialisaties binnen de fysiotherapie. En specialiseren is wat ons betreft een belangrijke pijler voor het leveren van kwaliteit. Als fysiotherapeut kan je niet alles weten en kan je niet alles goed behandelen. Daarom is onze visie dat kennis en ervaring belangrijk is, waardoor onze fysiotherapeuten elk ook hun eigen specialisatie hebben.

Specialiseren is belangrijk voor het leveren van kwaliteit.

Zo hebben we de specialist voor klachten aan de hand of pols. Er zijn twee kinderfysiotherapeuten die alles weten rondom motorische problemen van het opgroeiende kind. Als enige praktijk in Bodegraven en Reeuwijk hebben we NVFB-geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Sportgerelateerde blessures worden bij voorkeur behandeld door onze sportspecialisten, waarvan er één de Master of Science-graad heeft behaald in dit domein. Maar ook voor specialistische behandeling van Claudicatio Intermittens, hartrevalidatie, neurologische revalidatie of COPD is er een therapeut die over de juiste kennis beschikt. Zo krijgt u de behandeling van een therapeut met de juiste kennis en ervaring.

Samenwerken

Een ander groot voordeel van zo veel specialisaties onder één dak is de mogelijkheden tot samenwerking tussen de specialisaties. Als er bijvoorbeeld een sporter komt met klachten rondom de heup, dan kan de sportfysiotherapeut ook van de expertise gebruik maken van de bekkenfysiotherapeut of de manueel therapeut. Overleg tussen de specialisaties is (natuurlijk met uw toestemming) altijd heel laagdrempelig mogelijk.

Op de website bovenaan onder ‘FYSIOTHERAPIE’ en ‘SPORT en BEWEGEN’ kunt u terugvinden wat wij mogelijk voor u kunnen betekenen. Komt u er niet direct uit? Dan kunt u ons altijd een bericht sturen via het contactformulier.  Ook zijn we telefonisch bereikbaar op nummer (0172) 612520.

Kwaliteit

We streven er te allen tijde naar om hoogwaardig kwalitatieve zorg te bieden. Sinds jaren worden we hierop gecontroleerd door externe auditbureau’s. In het verleden hebben we de predicaten ‘Toppraktijk”, “AAA-praktijk” en “Pluspraktijk”, gedragen en hebben we HKZ-certificering gehad. Al deze verschillende kwaliteitscertificaten hebben er toe geleid dat we voor alle zorgverzekeraars in Nederland de hoogste status krijgen en dat we onderdeel zijn van “Keurmerk Fysiotherapie”. Onze therapeuten zijn actief met nascholing en peer review wat bijgehouden wordt in de individuele registers. Onze praktijk staat ingeschreven in het praktijkregister. Zo is het voor u als patiënt en voor de verwijzers en zorgverzekeraars duidelijk dat we streven om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren binnen de fysiotherapie.

Een van de belangrijkste pijlers van onze kwaliteit van geleverde zorg is onze patiënt. Na afloop van een behandeltraject (of na de 20e behandeling bij chronische en langdurige trajecten) bieden we graag een tevredenheidsenquête aan. Met uw feedback hopen we te blijven verbeteren.