Handtherapie – Fysiotherapie Keulen en Brusse – Bodegraven

Handtherapie

Handtherapie

De hand

Met de hand kunnen we met grote precisie de allerfijnste taken uitvoeren zoals het bespelen van een instrument, maar ook kracht zetten om iets stevig vast te pakken. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen.

Onze handen zijn een uniek onderdeel van ons lichaam, ze verdienen een gespecialiseerde behandeling.

Handtherapie

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Wanneer u uw hand niet meer volledig kunt gebruiken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht vereisen. Met handtherapie kunt u deze problemen laten behandelen.

Onze therapeut

Onze handtherapeut Monique is een erkend fysiotherapeut, gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm door uitgebreide nascholing en klinische ervaring. Het doel is om personen met een letsel of aandoening weer zo goed mogelijk te laten functioneren.

De behandeling

Uw handtherapeut is uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode therapie nodig hebben.

De adviezen en/of behandelingen van uw handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar vanzelfsprekend altijd gericht op uw specifieke probleem. U kunt denken aan:

Onze handtherapeut Monique is lid van de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie (NVHT).