ZwangerFit en MamaFit in Bodegraven - Fysiotherapie Keulen en Brusse

ZwangerFit / MamaFit

ZwangerFit / MamaFit

Je kunt in Bodegraven terecht voor ZwangerFit en MamaFit. In de faciliteiten van de praktijk voor fysiotherapie kan je verantwoord sporten en krijg je alle informatie die je nodig hebt als aanstaand moeder. Als je eigen sport te zwaar wordt of je weet niet waar je goed aan doet, dan is dit misschien iets voor jou! Daarnaast is het natuurlijk gezellig om op te trekken met andere toekomstig moeders! Lees hieronder meer over wat ZwangerFit en MamaFit voor jou kan betekenen.

ZwangerFit

Ivm het vertrek van Karla uit onze praktijk is er op dit moment geen begeleiding voor de Zwangerfit. Wij leiden zo snel mogelijk een collega op om dit weer te hervatten. Hou de website in de gaten voor verdere informatie. Mocht je je al aan willen melden kan dat uiteraard, wij houden je dan persoonlijk op de hoogte.

De zwangerschap is voor elke aanstaande moeder een bijzondere periode, er verandert immers van alles in je leven. Door een goede voorbereiding kun je de bevalling ontspannen tegemoet zien.

Tijdens ZwangerFit is er een combinatie tussen een actief gedeelte aangevuld met nuttige informatie. Tijdens het actieve deel is er aandacht voor een goede houding, conditie en krachtoefeningen. Ook doen we oefeningen voor de bekkenbodemspieren en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Daarnaast komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken, de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat. Je krijgt praktische adviezen en tips om klachten te voorkomen en als er klachten zijn kunnen oefeningen aangepast worden zodat je wel in beweging kan blijven. Indien nodig kan er snel overleg volgen met de bekkenfysiotherapeut in de praktijk.

Er is elke 10 weken een partneravond. Hierin wordt de informatie van eerdere avonden ook met de partner gedeeld. De partneravond heeft als doel je partner inzicht te geven in het reilen en zeilen rondom de bevalling en hem tips te geven hoe hij je kan bijstaan tijdens deze periode.

MamaFit

Ivm het vertrek van Karla uit de praktijk is er momenteel geen begeleiding voor de Mamafit. Onze nieuwe collega begint binnenkort en wij hopen dan ook de Mamafit weer op te starten. Wij houden je op de hoogte.

Wil je na de bevalling op een verantwoorde manier je conditie en kracht weer opbouwen? Met MamaFit krijg je de juiste begeleiding en training om dit goed en duurzaam op te voeren.  Na 4-6 weken kun je na een korte intake starten in onze sportruimtes.  Er is een combinatie van oefeningen op de fitnessapparatuur en vrije oefeningen. Onder begeleiding wordt een oefenschema opgesteld, waarbij aandacht is voor je persoonlijke situatie (natuurlijke bevalling of keizersnede). De buikspieren worden met vrije oefeningen rustigaan weer opgetraind en je krijgt alle begeleiding om dit thuis ook te vervolgen. Ook is er de mogelijkheid om je vragen die je mogelijk hebt na een bevalling met betrekking tot je fysieke opbouw te stellen.

Begeleiding

Ivm het vertrek van Karla uit de praktijk is er op dit moment geen begeleiding voor de Zwangerfit en Mamafit.

Bij de ZwangerFit ontvang je een naslagwerk met alle informatie die je tijdens de avonden krijgt. Zo kun je thuis alles nog eens rustig nalezen. Ook voor de partner goed om te lezen.

Wanneer

ZwangerFit woensdagavond 18:00 19:00 uur
MamaFit woensdagavond 20:15 21:15 uur

 

Je kunt starten vanaf de 16e week in de zwangerschap.  Je stopt als je eigen lichaam aangeeft dat het niet meer gaat of na overleg met Karla of de begeleidend fysiotherapeut/arts.

Je kunt starten met MamaFit vanaf de 4e week na de bevalling, mits het medisch verantwoord is. Je kunt tot 9 maanden na bevalling trainen in de MamaFit groepen. Het is op elk moment mogelijk om door te stromen in een FysioFitness-groep op een andere avond. Klik hier voor die tijden.

Het is mogelijk om de MamaFit te starten zonder eerst de ZwangerFit gevolgd te hebben.

Locatie

De ZwangerFit en MamaFit vind plaats in de fitnesszaal en gymzaal van onze hoofdlocatie.

Fysiotherapie Keulen en Brusse
Locatie Broekvelden
Boesemsingel 79
2411 KW Bodegraven
Tel: (0172) 612520
zwangerfit@keulen-brusse.nl
www.fysiotherapiekeulen-brusse.nl

Kosten

De kosten voor de ZwangerFit en Mamafit zijn terug te vinden op onze pagina tarieven.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via bovenstaand emailadres of door het inschrijfformulier in te vullen (met vermelding van ZwangerFit en/of MamaFit). Je krijgt dan een intakeformulier toegestuurd. Als wij deze ingevuld retour hebben gekregen, is de aanmelding definitief en wordt er gekeken wanneer je kunt instromen. Je hebt geen verwijzing nodig, maar het is wel raadzaam om dit met je verloskundige of behandelend arts te bespreken.

Heb je nog vragen? Dan kan je een mailtje sturen naar zwangerfit@keulen-brusse.nl, bellen met de praktijk 0172-612520 of een Whatsapp bericht sturen 06-20099020.