Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie Keulen en Brusse in Bodegraven e.o.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Heeft u door het sporten een blessure opgelopen? Soms zorgt deze blessure er voor dat u langere tijd niet kunt sporten. Onze sportfysiotherapeuten zijn opgeleid om een sporter – van beginnend tot topsporter – te begeleiden tot terugkeer naar de gewenste sportbelasting. De sportfysiotherapeut onderscheidt zich van de algemene fysiotherapeut door betere kennis van trainingsprincipes, sportspecifieke bewegingen en -belastingen. Wij zijn pas tevreden als u weer volledig op het gewenste niveau uw sportactiviteit kunt uitvoeren.

Sporten is onze passie. Van u ook? Wij helpen u graag!


Therapeuten

Fysiotherapie Keulen en Brusse heeft twee sportfysiotherapeuten.

Erik Lette is naast fysiotherapeut ook Master of Science in de sportfysiotherapie. Hij is intensief geschoold om alle sporters te kunnen begeleiden en behandelen. Daarnaast is hij bekend met de Mulligan behandeltechniek en het Medical Taping Concept.

 

Jan Folsche is zowel fysiotherapeut als docent lichamelijke opvoeding. Het uitdiepen van zijn interesses in de vele domeinen binnen de sportrevalidatie samen met zijn jarenlange ervaring met het behandelen van sporters maakt hem een echte all-rounder.

 


Behandeling

Veel sporters komen op verwijzing van een medisch specialist, sportmedisch centrum of huisarts. Maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons een afspraak maken. Het behandeltraject wordt gestart met een intake. Door middel van een vraaggesprek en onderzoek wordt bepaald hoe de klacht ontstaan is en welke factoren daarmee samenhangen. Zo wordt de beste behandelmethode gekozen, zodat een herhaling van klachten zo klein mogelijk gemaakt wordt. Een ‘hands-on’ methode in de behandelkamer wordt afgewisseld met training in de oefenzaal, toewerkend naar oefeningen die zo dicht mogelijk bij de sportbeoefening komen.

Er kan gebruik gemaakt worden van Medical Taping technieken om gewrichten of spieren te ondersteunen of te corrigeren. Ook de Mulligan Concept kan worden ingezet. Binnen de praktijk is er Vliegwieltraining mogelijk: met de Desmotec V.12. Deze veelzijdige pulley kan een goede aanvulling zijn op de reguliere trainingsvormen.

Door de ruime ervaring en verdieping in een scala aan sporten, waarbij het kunnen maken van een sportanalyse en het hebben van voldoende kennis van de sportspecifieke technieken cruciaal is, is de sportfysiotherapeut dé behandelaar voor de sporter. De sportfysiotherapeut heeft meer kennis van krachttraining en hoe dit veilig en duurzaam kan worden uitgebreid naar hoog intensieve, coördinatief ingewikkelde oefenvormen. Juist dát wat de sporter nodig heeft om weer veilig en met plezier de sport te kunnen hervatten.

Tijdens dit traject kan de sport (op aangepast niveau) worden voortgezet of moet het tijdelijk worden gestaakt. Uw therapeut zal u hierover adviseren. Bij voorkeur is er goed contact tussen de sportfysiotherapeut en de trainer, om zo de sporthervatting op de achtergrond te kunnen volgen. Ook de trainer of coach kan contact opnemen met onze sportfysiotherapeut als er vragen of onduidelijkheden zijn.

De therapie moet toewerken naar oefeningen die zo dicht mogelijk bij de sportbeoefening komen.


Contact

U kunt de sportfysiotherapeuten mailen op adres sportfysio@keulen-brusse.nl of per telefoon op het praktijknummer. Ook is het mogelijk uzelf direct in te schrijven op onze website, onder vermelding van sportfysiotherapie. Onze sportfysiotherapeuten zijn aanwezig op de locatie Broekvelden en in N-Joy Sportcentre. Beide faciliteiten beschikken over een geschikte ruimte voor de sportspecifieke behandeling.

 


Vergoeding

Behandeling door een sportfysiotherapeut wordt vergoed als reguliere fysiotherapie. De behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering gedekt. Kinderen onder de 18 jaar zijn uit de basisverzekering goed gedekt voor deze kosten. Ook zonder dekking door de zorgverzekeraar kunt u bij ons terecht. Uw verzekeraar en uw fysiotherapeut kunnen u meer informatie geven over de vergoeding of kosten in uw specifieke situatie.

 

Samenwerking

De sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Keulen en Brusse hebben de laatste jaren met meerdere verenigingen en specialisten een goede samenwerking opgebouwd. Zo is er goed contact met de trainers en verzorgers van voetbalverenigingen Rohda’76 en ESTO. Binnen ESTO is Erik actief met de selectiespelers en is er elke donderdagavond inloopspreekuur voor de leden van de vereniging. Doordat er gebruik gemaakt mag worden van de velden, kan de revalidatie tot op het voetbalveld plaatsvinden en is er een nauwe samenwerking met de trainer mogelijk. Ook met andere sportverenigingen in de regio is met regelmaat contact.

 

Erik is meerdere zaterdagen per jaar te vinden in de Hardloopwinkel, waar hij kosteloos hardlopers van advies voorziet die kampen met blessures. Ook kan hij samen met de specialisten van de Hardloopwinkel bepalen welke schoen de beste ondersteuning zal geven om het hardlopen pijnvrij mogelijk te maken. Op de website van de Hardloopwinkel en op de sociale media kunt u zien wanneer Erik weer in de winkel te vinden is.

Als het gaat om diagnostiek, behandeling of om advisering, werken we graag samen met andere specialisaties in de gezondheidszorg.

Als het nodig is om verder onderzoek uit te voeren, is er de mogelijkheid om een sportarts te consulteren. Met enige regelmaat nemen we contact op met de sportartsen in het Groene Hart Ziekenhuis. Daarnaast is er makkelijk contact met de klinieken Annatommie en Medinova, vanwaar er veel revalidatie-hulpvragen komen.

 

Sinds 2018 is er een nieuwe samenwerking opgezet met N-Joy Sportcentre. Erik is de ‘in-house’ sportfysiotherapeut. Daarmee is de vierde locatie van onze praktijk een feit geworden. U kunt binnen N-Joy behandeld worden in het geval van een sportblessure of advisering rondom sport. Dit is mogelijk voor sporters van N-Joy, maar ook als u daar niet lid bent. Erik is op maandag- en vrijdagmiddag daar aanwezig.

 

De belangrijkste samenwerking is waarschijnlijk de samenwerking binnen het behandelteam van de praktijk. Een groepspraktijk heeft een grote meerwaarde als het gaat om de kwaliteit van diagnostiek en behandeling, aangezien alle specialisaties van de fysiotherapie dicht bij elkaar zitten en veel interactie hebben. Onze sportfysiotherapeuten consulteren met regelmaat de manueel therapeut, bekkenfysiotherapeut of kinderfysiotherapeut voor aanvullende diagnostiek of het afstemmen van een behandelplan. Door deze gedeelde kennis is de best mogelijke behandeling beschikbaar.