Fysiotherapie Keulen & Brusse - Bekkenfysiotherapeut Gertrude Sterk

Vacatures

Wil je werken in een leuk en dynamisch team?

Wil je blijven ontwikkelen als fysiotherapeut?

Kijk hier voor onze vacatures!

Locaties

Bodegraven
Locatie Broekvelden
Locatie Centrum
Locatie N-Joy Sportcentre
Locatie voetbalvereniging ESTO

Reeuwijk
Zorgcentrum De Reehorst

Contact

Telefoon
0172-612520

Whatsapp
06-8212 8712

Aanmelden
Een vraag stellen

Gertrude Sterk

Functie: Fysiotherapeut | Bekkenfysiotherapeut | COVID-19 revalidatie

E-mailadres: bekkenfysio@keulen-brusse.nl

Mijn naam is Gertrude Sterk. In 1990 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als algemeen fysiotherapeut. Sinds 2002 werkzaam bij Fysiotherapie Keulen en Brusse. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik op de praktijk aanwezig. Op de andere dagen doe ik regelmatig een waarneming in een andere praktijk of ziekenhuis in de regio. Ik vind het leuk om ook in andermans keuken te kijken en zodoende mijn blik te verruimen en mijn kennis te vergroten.

In de loop van de jaren ben ik mij naast de algemene fysiotherapie gaan specialiseren in patiënten met COPD.   Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik ben 13 jaar met veel plezier werkzaam geweest in het ziekenhuis op de afdeling longziekten.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd- sinds 2000 mag ik mij geregistreerd bekkenfysiotherapeute noemen. Op dit moment is het merendeel van de uren die ik in de praktijk ben hierop gericht.

Behandeling door de bekkenfysiotherapeut is meestal uitwendig, met oefeningen en tips. Soms is (na uitleg en toestemming) inwendig handelen een pré om de klacht goed de baas te kunnen worden.

In de praktijk zie ik dames met klachten rondom de zwangerschap, dames met verzakkingsklachten, mannen en vrouwen met problematiek rondom het plassen of de ontlasting. Regelmatig zie ik ook kinderen, die door de huisarts zijn verwezen i.v.m. zindelijkheidstraining.

Mijn uitdaging ligt erin om mensen zo goed mogelijk te helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. De klachten rondom plassen en ontlasting zijn vaak niet zichtbaar, maar hebben een enorme impact in je leven.

De afgelopen jaren heb ik mij binnen de bekkenfysiotherapie gespecialiseerd in triggerpointbehandeling, dry needling, medical taping, echografie van de bekkenbodem.

Mijn speciale interesses zijn: problematiek bij de ontlasting en seksuele dysfunctie welke bekkenbodem gerelateerd zijn.

Verder is de praktijk sinds december 2018 in het bezit van de Maple. De Maple is een apparaat, waarmee het mogelijk is de functie van de bekkenbodem goed te diagnosticeren door middel van EMG-meting. Dit leidt tot een nauwkeurige diagnose, waardoor gerichter behandelen mogelijk is. Behandeling door biofeedback en/of elektrostimulatie zijn met de Maple ook goed mogelijk.

U kunt een afspraak maken met Gertrude door te bellen met de praktijk of het inschrijfformulier in te vullen. U kunt haar ook mailen op bekkenfysio@keulen-brusse.nl.

Gertrude is BIG-geregistreerd onder nummer: 39033890104

Terug naar overzicht