Voorhanden - knutselprojecten van onze kinderfysiotherapeuten

Voorhanden

Voorhanden

  

Welkom op de website van Voorhanden. De komende tijd geven wij hier elke week knutselideeën en spelletjes voor je handen. En het leuke eraan is: je hoeft er de deur niet voor uit! Je gebruikt wat je in huis hebt, wat VOORHANDEN is. Het is belangrijk om veel met de handen te werken, zeker als opgroeiend kind. De ontwikkeling van de fijne motoriek is (mede door het gebruik van computers en tablets) de laatste jaren teruggelopen. En nu komt daar nog bij dat de kinderen niet naar de klas kunnen en de oefeningen op school missen. Daarom hebben de Bodegraafse kinderfysiotherapeuten Iris en Patty van onze praktijk het idee opgepakt om daarbij te helpen. Op Facebook en Instagram zijn ze te volgen, elke week met nieuwe oefeningen en inspiratie.

Maar ook voor de volgers die niet op Facebook of Instagram zitten, zullen we alle content ook op deze pagina posten. Veel plezier!


Dit is een boodschap voor alle kinderen van de praktijk. We vinden het jammer dat we je de komende tijd niet in de praktijk kunnen zien. Daarom starten wij een online Facebook en Instagram pagina. Deze kun je vinden onder de naam VOOR HANDEN. Tegelijkertijd doen wij een oproep aan alle kinderen van Bodegraven. Doe mee met ons idee. Wat dat is leggen we je uit op onze pagina VOOR HANDEN op Facebook en Instagram en hier op de website van de praktijk.

De komende tijd geven wij je elke week knutsel ideeën en spelletjes voor je handen. En het leuke eraan is: je hoeft er de deur niet voor uit! Je gebruikt wat jij in huis hebt, wat jij VOOR HANDEN hebt. Kan je niks vinden dan gaan wij – en onze volgers – je helpen met zoeken.  Wij willen dat jij aan de slag gaat met jouw creativiteit door middel van onze opdracht. En ook geven we een paar spelletjes VOOR JE HANDEN. Dan worden ze lekker soepel.

Dit heb je zeker nodig de komende weken:

Misschien heb je ook kleurpotloden, stiften, waskrijtjes, dikke verf, dunne verf, behangplaksel.

Tip voor de eerste opdracht:

  1. Verzamel lege wc-rollen of keukenrollen.
  2. Neem het gratis blaadje van de supermarkt mee (je weet wel dat blad met alle paasrecepten).

Wat gaan we de komende weken gebruiken:

Tip voor de eerste opdracht: Verzamel lege wc-rollen of keukenrollen. Neem het gratis blaadje van de supermarkt mee (je weet wel dat blad met alle paasrecepten).

Zoek het alvast bij elkaar.

 


We gaan beginnen!

Hoi, daar zijn wij dan. Wij hebben er veel zin in!
We gaan wat maken van wc rollen.
Vandaag leggen we uit hoe je de basis maakt.
“Wat bedoel je met basis?”, zegt Iris tegen mij?
“Nou eigenlijk maken we vandaag iets moois van wc rol. En de volgende keer doen we daar iets anders mee.”
“Dat is net als spaghetti of macaroni. Dat is best lekker als je het (gekookt) eet. Maar met saus is het nog veel lekkerder.”

De wc rol:

 

Kijk ook op Youtube voor een filmpje van deze opdracht:

 

De volgende keer…
Daarvoor heb je dit stukje nodig. Kan jij dit nu zelf al maken?

Veel plezier en tot de volgende keer!

Iris en Patty

 


   

Kijk eens wat de zon voor mooie patronen geeft? Dit is wat ik gisteren maakte van wc rol. Ik heb er een mooie lap onder gelegd en de zon op laten schijnen.
Hang het maar eens voor de ramen in de zon.
Of kijk er doorheen van een afstandje. Je gaat er zo anders door zien.

Ik ben benieuwd naar jouw foto’s.

 


Wij blijven wc rollen verzamelen. Jij toch ook?

 


Het is voorjaar! De zon schijnt, de vogeltjesfluiten en de lammetjes staan in de wei.

Het is al bijna Pasen. Hoog tijd om eens door de paasfolders van de supermarkt te bladeren voor een lekker gerecht. Zie jij al die mooie plaatjes? Daar kan je veel mee doen! Kijk voor tips het filmpje.

         

 


Kijk eens wat ik gemaakt heb! Een ketting en een horloge. Wat heb jij gemaakt? Laat het ons zien!

 

 


BIJNA PASEN!

 

Bij het paasontbijt hoort natuurlijk een lekker eitje. Vandaag hebben we een heel speciaal eitje op het menu! En bij het maken van dit eitje, ben je ook nog eens aan het oefenen met je handen!

En als je zelf aan de slag gaat… Aan de bomen voor onze praktijk hangen zakjes met malletjes en kopietjes van het ei die je kunt gebruiken voor deze opdracht. Kom jij er eentje halen?

Fijne Pasen!

Iris en Patty