Oncorevalidatie en Oncologische fysiotherapie Keulen en Brusse Bodegraven

Corona informatie

Locaties

Bodegraven
Locatie Broekvelden
Locatie Centrum
Locatie N-Joy Sportcentre
Locatie voetbalvereniging ESTO

Reeuwijk
Zorgcentrum De Reehorst

Contact

Telefoon
0172-612520

Whatsapp
06-8212 8712

Aanmelden
Een vraag stellen

Oncologische revalidatie

Heeft u te horen gekregen dat u kanker heeft? Uw wereld staat op z’n kop en u zou rust willen om het allemaal te verwerken. Echter staat uw agenda inmiddels vol met afspraken in het ziekenhuis. Uw energie wordt misschien wel veel minder, het lichaam wordt zwakker. Wat dan?

Waar doet u goed aan. Wilt u veel weten over de kanker of wilt u liever alles uit handen geven aan de specialisten en laat u het over u heen komen? Elke persoon gaat er anders mee om en elke manier is goed.

Maar wat is er te doen aan het teruglopen van de conditie en kracht? Waar haalt u de energie nog vandaan? Fysiotherapie kan in elk stadium van het oncologisch traject iets voor u betekenen. Van het moment van de diagnose, tijdens de bestraling, tijdens de chemo of tijdens de hormoontherapie. Het is belangrijk dat u dan begeleid wordt door een fysiotherapeut die alle kennis in huis heeft die nodig is om u de juiste begeleiding te geven. Want oncorevalidatie is maatwerk. Elke kankersoort is anders, elk persoon is anders.

Onze therapeuten

In onze praktijk hebben we twee therapeuten werken die de nodige kennis hebben over het begeleiden van patiënten tijdens deze periode. 

Diana van Mourik is oedeemtherapeut en heeft zich gespecialiseerd in alles rondom de oncologie. Door een aparte opleiding oncorevalidatie is zij de enige oncologisch fysiotherapeut in Bodegraven en directe omgeving. Haar jarenlange ervaring, haar natuurlijke rust en kunde typeren haar aanpak.

Gaike de Gaaij is naast bekkenfysiotherapeut en oedeemtherapeut ook geschoold in oncorevalidatie. Haar ervaring van de afgelopen jaren geeft haar de tools om uw traject te begeleiden van A tot Z.

De therapie is gericht op het naar behoefte informeren van alles wat u te wachten staat, mentaal en fysiek. Daarbij is het belangrijk om een goede balans te vinden in wat u doet en wat uw lichaam aan kan. Te weinig fysieke prikkels zorgt voor een verdere achteruitgang van uw conditie en kracht, wat op een later moment een behandeling in het ziekenhuis nog zwaarder maakt. Maar te actief blijven kan ook een terugslag geven. Samen met uw oncologisch fysiotherapeut gaat u op zoek naar dit evenwicht. Met oefeningen thuis en/of in de fitness kunt u verantwoord werken aan uw fitheid.

De behandelingen kunnen individueel plaatsvinden of in een groep. Meestal wordt er individueel gestart en indien u dit wenst kan het (deels) vervolgd worden in een groep met anderen mensen met een oncologische achtergrond. Andere mogelijkheden of wensen kunt u altijd met uw therapeut bespreken.

Oncologische fysiotherapie wordt vergoed als chronische aandoening. Hier is een verwijzing van uw behandelend specialist voor nodig. Zie voor meer informatie over vergoedingen op onze andere webpagina.