Fysiotherapie Keulen & Brusse - Sportfysiotherapeut Erik Lette

Erik Lette

Erik Lette

Fysiotherapeut | Sportfysiotherapeut MSc | Praktijkeigenaar
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Ik zet me als sportfysiotherapeut graag in om samen met de sporter tot zijn einddoel te komen: duurzaam en fit weer op het gewenste niveau terugkeren! Mijn naam is Erik Lette.

Ik ben in 2009 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na een paar jaar gewerkt te hebben met verschillende doelgroepen, ben ik mij gaan specialiseren in de sportfysiotherapie. In 2014 heb ik mijn Master of Science graad behaald binnen de fysiotherapie en ben ik geregistreerd Sportfysiotherapeut. Mijn interesses binnen de sport zijn breed: van spelsporters tot fitness, van beginnend sporter tot topsporter. Maar ik wil wel overal goed en veel van af weten. In 2013 ben ik komen werken in deze dynamische praktijk.

Binnen mijn behandeling is veel aandacht voor de factoren die bijgedragen hebben aan de oorzaak van de klacht. Is er een verminderde spierfunctie, mist er spierlengte of kracht of zijn sommige gewrichten niet mobiel genoeg? De behandeling richt zich op die aspecten in de beweegketen die er voor zorgen dat de klacht weg zal gaan en weg zal blijven. Hiervoor kan ik ook Medical Taping gebruiken of het Mulligan Concept meenemen in de behandeling. Ook hebben we sinds 2017 de beschikking over Vliegwieltraining, wat zijn grote meerwaarde al bewezen heeft in de revalidatie van geblesseerde sporters.

“Ik wil mijn sporters snel, goed, maar vooral duurzaam weer tot hun gewenste sportniveau begeleiden.”

De behandelingen van de sportfysiotherapie vinden plaats op de hoofdlocatie Boesemsingel, aangezien deze locatie de grootste fitnessruimte en een aparte gymzaal heeft, ideaal voor de behandeling van sporters. Sinds februari 2018 ben ik ook twee dagdelen aanwezig binnen N-Joy Sportcentre. Ook deze locatie leent zich uitstekend voor sportrevalidatie. Sinds augustus 2020 heb ik de mogelijkheid om gebruik te maken van de voetbalvelden van ESTO. Zo kan ik mijn sporters tot op het veld behandelen. Ook zal ik op de donderdagavond een spreekuur geven voor alle leden van ESTO die gescreend willen worden bij hun blessure. En ik ben die avond beschikbaar voor de selectiespelers.

Ook consulteer ik met regelmaat bij de Hardloopwinkel in Bodegraven voor hardloopgerelateerde blessures. En binnen N-Joy Sportcentre kan ik de sporters eerste adviezen geven om sportblessures te voorkomen en om tips te geven bij de uitvoering van krachtoefeningen.
Daarnaast heb ik in een eerdere praktijk kennis opgedaan over de behandeling van mensen met chronische pijn. Zo stel ik (op verwijzing van de pijnpoli) TENS in, een methode om de pijn te dempen.

Sinds 2017 is er een lang gekoesterde wens werkelijk geworden. Ik ben in het maatschap gestapt, zodat ik samen met Albert en Henry eigenaar ben van de praktijk. In 2021 is Albert uit het maatschap gestapt en ben ik samen met Henry verantwoordelijk voor de praktijk. Met een visie op de toekomst zult u langzaam de praktijk zien veranderen, met het behoud van alle goede facetten die deze praktijk al zo lang in Bodegraven een begrip maakt.

U kunt met Erik een afspraak maken door te bellen met de praktijk of door het inschrijfformulier in te vullen. U kunt Erik ook mailen: sportfysio@keulen-brusse.nl.

Erik is BIG-geregistreerd onder nummer: 49911435004

Terug naar overzicht