ZwangerFit

Zwangerschapsgymnastiek “ZwangerFit

Actief zwanger

De zwangerschap is voor elke aanstaande moeder een bijzondere periode, er verandert immers van alles in uw leven. Door een goede voorbereiding kunt u de bevalling ontspannen tegemoet zien. Aandacht voor uw houding, conditie en lichaamsbeweging zijn daarbij heel belangrijk.

De cursus bestaat uit 9 lessen voor de bevalling, waaronder één partneravond en 6 lessen na de bevalling. De lessen duren een uur. De partneravond duurt 1,5 uur.

Tijdens deze  cursus ZwangerFit wisselen we een actief gedeelte af met theorie. Tijdens het actieve deel komen oefeningen aan bod die gericht zijn op het verbeteren van de lichaamshouding en de conditie. Ook doen we oefeningen voor de bekkenbodemspieren en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

In de theorie komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling aan bod, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken, de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat. U krijgt praktische adviezen en tips.

De partnerbijeenkomst is vooral gericht op de partners. Hierin wordt de informatie die u in de lessen heeft gehad ook met de partner gedeeld en zullen we verschillende oefeningen doen. De partnerbijeenkomst heeft als doel uw partner inzicht te geven in het reilen en zeilen rondom de bevalling en hem tips te geven hoe hij u kan bijstaan tijdens deze periode.

Na de bevalling

De eerste les na de bevalling is een babyavond. Daarna zijn er nog 5 lessen om een start te maken met het veilig en verantwoord opbouwen van de kracht en conditie. Natuurlijk zijn bekkenbodem oefeningen en buikspieroefeningen hierbij belangrijk.

Begeleiding

De cursus  wordt gegeven door een fysiotherapeut die een geregistreerde NVFB-ZwangerFit® opleiding heeft gevolgd of door een bekkenfysiotherapeut.

Bij deze cursus ontvangt u een cursistenboek met alle informatie die u tijdens de cursus krijgt. Zo kunt u thuis nog eens rustig alles nalezen. Ook voor de partner goed om te lezen.

Wanneer

De cursus wordt gegeven op donderdagavond. Het beste is als u start rond week 27 van de zwangerschap. Het is wel aan te raden uw vroegtijdig aan te melden. Er kunnen maximaal 10 deelnemers per groep starten.

Bij voldoende deelname start de eerstvolgende cursus weer de eerste helft augustus 2018.

Locatie

Fysiotherapie Keulen en Brusse
Boesemsingel 79 (hoofdlocatie, grote zaal rechts)
2411 KW Bodegraven
Tel: (0172) 612520
zwangerfit@keulen-brusse.nl
www.fysiotherapiekeulen-brusse.nl

Kosten

De cursus, 9 lessen voor en 6 lessen na de bevalling, kost 185 euro. Sommige verzekeraars geven een vergoeding voor een zwangerschapscursus.

Aanmelden

Meld u zo snel mogelijk aan. Dan kunnen we samen kijken welke cursusdata voor u het meest geschikt zijn. U kunt zich aanmelden via bovenstaand emailadres. U krijgt dan een intakeformulier toegestuurd. Als wij deze ingevuld retour hebben gekregen, is de aanmelding definitief. Heeft u nog vragen? Dan kunt u een mailtje sturen naar zwangerfit@keulen-brusse.nl of bellen met de praktijk.