Kinderfysiotherapie Ellen Peters Fysiotherapie Keulen en Brusse

Ellen Peters

Functie: Kinderfysiotherapeut

E-mailadres: kinderfysio@keulen-brusse.nl

Is sinds 2017 werkzaam als kinderfysiotherapeut bij de praktijk.

Ellen heeft voor zij bij Fysiotherapie Keulen en Brusse kwam werken niet alleen deskundigheid opgebouwd door haar jarenlange ervaring als praktijkeigenaar, maar ook was zij actief op basisscholen. Om vaardigheden aan te leren moeten kinderen veel en vaak oefenen. Sommige kinderen hebben hierbij extra hulp nodig. Bij schoolgerelateerde vragen onderhoud Ellen daarom veelal nauw contact met ouder en leerkracht. Want korte lijntjes en een heldere overdracht, het maakt dat uw kind gesteund wordt.

Door haar duidelijke hands on aanpak is Ellen tevens gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met zwemproblemen. Het hedendaagse zwemonderwijs vraagt van het jonge kind een hoge mate van motorische coördinatie. Door middel van speelse oefeningen leert zij het kind deze tegengestelde zwembewegingen in te slijpen.

Als kinderen klachten hebben van het bewegingsapparaat dan noemen we dat kinderorthopedische problemen. Kinderen die geopereerd zijn of een been gebroken hebben kunnen veelal baat hebben bij kinderfysiotherapie.

Dat geld ook voor bijvoorbeeld kinderen die veel vallen, op de tenenlopen, of pijnklachten hebben aan de armen of benen. Altijd wordt eerst een kinderfysiotherapeutisch onderzoek gedaan om de klachten in kaart te brengen. Bij deze vorm van klachten wordt binnen en buiten de praktijk  samengewerkt met onder andere de sportfysiotherapeut en de sportleerkracht.

Een ‘tabletnek’ of ‘gameboy rug, met andere woorden: rug- en nekklachten, waren bij kinderen een aantal jaren geleden nog een onbekend fenomeen. Vandaag de dag is het geen zeldzaam voorkomend verschijnsel meer. De wervelkolom van kinderen is volop in de groei en vraagt zorg en aandacht om klachten te voorkomen. Bij de kinderfysiotherapeut kunt u terecht voor informatie en advies hierover.

U kunt Ellen mailen op kinderfysio@keulen-brusse.nl. Voor een afspraak bij haar kunt u ook het inschrijfformulier invullen of de praktijk bellen.

Terug naar overzicht