Corona info – Fysiotherapie Keulen en Brusse – Bodegraven

Openingstijden

Maandag:
7:00 - 21:30
Dinsdag:
7:00 - 21:30
Woensdag:
7:00 - 21:30
Donderdag:
7:00 - 21:30
Vrijdag:
7:00 - 20:00

Locaties

Bodegraven
Locatie Broekvelden
Locatie Centrum
Locatie N-Joy Sportcentre

Reeuwijk
Zorgcentrum De Reehorst

Contact

Telefoon
0172-612520

Whatsapp
06-8212 8712

Aanmelden
Een vraag stellen

Corona info

26 maart 2020

Zorg op afstand

Het beleid staat, de technologie is er, nu gaan we het op grotere schaal inzetten. Het zou kunnen dat u een mail of telefoontje krijgt naar aanleiding van een eerdere afzegging in de agenda van een van de therapeuten. Misschien durfde u niet meer naar de praktijk toe te komen, misschien mocht het niet. We willen graag de zorg aan u zo goed als mogelijk op afstand vervolgen. Uw therapeut zal u een voorstel doen. Hier is te denken aan oefeningen via het patiëntenportaal of het huiswerkprogramma Physitrack. Eventueel kan uw behandeling via beeldbellen plaats vinden. We kunnen zo checken hoe de uitvoering is en kunnen u helpen met bijvoorbeeld intapen met onze instructie op afstand. Daarnaast willen we graag op de hoogte blijven van uw klacht/gezondheid en nemen we graag telefonisch contact op. Beeldbellen en telefonisch consult wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

We kunnen u op dit moment niet in de praktijk verwelkomen*, maar we zijn u zeker niet vergeten! Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Loop niet langs bij de praktijk (dat mag nu alleen op afspraak), maar bel ons, mail of stuur een berichtje via Whatsapp! Ook voor nieuwe klachten bent u welkom voor zorg op afstand bij een van onze therapeuten.

Succes, hou vol en blijf vooral naar elkaar omkijken (op gepaste afstand…)!

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

*alleen de patiënten die benoemd zijn in onderstaand bericht kunnen nog langskomen voor een afspraak, met strikte maatregelen voor beider veiligheid.

 


23 maart 2020

Beleid patiëntencontact Fysiotherapie Keulen en Brusse per 23 maart 2020
Dit is inmiddels al een veelvuldig aangescherpt beleid, met nu de huidige maatregelen. We minimaliseren het contact met patiënten in de praktijk.

Wat we in de praktijk behandelen:

 • Revalidanten met gevaar op complicaties of forse terugloop in herstel bij staken behandeling
 • Patiënten die zich aanmelden met klachten waardoor de werkuitvoering in hun cruciale beroep in gevaar komt. Deze groep moeten we blijven ondersteunen om werkverzuim in die categorie te minimaliseren.

Wat we op afstand proberen te begeleiden (webcam, telefonisch en/of mail):

 • Alle lopende patiënten waar terugval in functie kan worden voorkomen of beperkt door deze zorg op afstand.
 • Alle lopende patiënten waar zorg op afstand kan leiden tot het uitbehandelen/behalen hulpvraag.
 • Intakes/nieuwe hulpvragen van patiënten (ook die van cruciale beroepen als het mogelijk is).
 • Controleafspraken

Wat we nu niet meer behandelen:

 • Patiënten met symptomen van Coronabesmetting. Wij kunnen onszelf niet beschermen tegen het virus (we hebben daarvoor niet de beschermende materialen beschikbaar) en daarom is het risico niet aanvaardbaar.
 • Patiënten aan huis, uitzonderingen of aanpassingen daargelaten.

U kunt dus ook voor een nieuwe klacht contact opnemen met onze praktijk. Gebruik hiervoor de onderstaande opties. Gelieve niet zonder afspraak naar de praktijk te komen!

Mail: fysiotherapie@keulen-brusse.nl
Whatsapp: 06-8212 8712
Telefoon: 0172-612520

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

 


20 maart 2020

Locaties Bodegraven open, locatie Reeuwijk dicht

Vanaf maandag 23 maart is onze locatie in het zorgcentrum Reehorst in Reeuwijk gesloten. Dit ivm de veiligheid van diens bewoners. Alles afspraken met Gaike zijn verplaatst naar de hoofdlocatie Broekvelden, aan de Boesemsingel 79 in Bodegraven.

De locaties Broekvelden en Centrum Bodegraven zijn overdag geopend. Hier kunnen bestaande en nieuwe patiënten terecht voor individuele behandeling bij de fysiotherapeut.Het is ook mogelijk om op afstand met de fysiotherapeut te communiceren, bijvoorbeeld met beeldbellen.

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

 


18 maart 2020

Consulten op afstand mogelijk!

De praktijk is voor individuele behandelingen vooralsnog open.

Het is mogelijk om met één van onze therapeuten contact te hebben via beeldbellen! Zo heeft u een (eerste) consult, waarbij de therapeut direct dieper op uw klachten in kan gaan, maar dan veilig vanuit uw eigen huis. Erg handig als u niet meer naar de praktijk durft te komen of indien u verkoudheidsklachten heeft en niet meer mag komen.

Ook heeft de Nederlandse Zorgautoriteit tijdens de coronacrisis verschillende consulten op afstand toegestaan, te denken aan een telefonisch consult of een behandeling per mail. Wij hebben tevens veel oefeningen voor thuis in een document staan die we kunnen toesturen. Ook maken we gebruik van het huiswerkprogramma Physitrack. Daarmee krijgt u uw oefeningen op de website of in een gratis app binnen, compleet met video en beschrijving.

Dus we denken graag met u mee om de continuïteit van onze zorg waar mogelijk te waarborgen. Is de behandeling nu gestopt vanwege uw leeftijd, gezondheidsklachten of omdat u het verstandiger acht om de straat niet meer op te gaan? Mogelijk is bovenstaande een oplossing voor u. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Mail: fysiotherapie@keulen-brusse.nl
Whatsapp: 06-8212 8712
Telefoon: 0172-612520

Sterkte en succes de komende tijd!

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

 


16 maart 2020

Stop ZwangerFit en MamaFit

Na overleg met onze ZwangerFit docent en met de overkoepelende organisatie hebben we besloten de ZwangerFit en MamaFit ook tot 6 april te cancelen. Alle lopende abonnementen worden gepauzeerd. U kunt wel alvast aanmelden als nieuwe deelnemer voor als het weer mag starten. Vragen over uw specifieke situatie of voor meer informatie kan naar zwangerfit@keulen-brusse.nl.

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

 


15 maart 2020

Update maatregelen

Geachte patiënten en sporters van Fysiotherapie Keulen en Brusse,

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn we genoodzaakt om naast de bestaande maatregelen ook onderstaande per direct van kracht te laten gaan:

 • De praktijk blijft geopend.
 • Al onze FysioFitnessgroepen (van 5 kwartier, met warming-up en cooling-down) zijn per direct opgeschort. Uw fitnessabonnement wordt op pauze gezet.
 • De behandeling van kwetsbare doelgroepen in onze oefenzalen moeten we helaas staken. Dit zijn in ieder geval de onderstaande categorieën:
  • Mensen van 70 jaar of ouder
  • Mensen met COPD
  • Mensen met oncologische klachten
 • De doelgroepen met maximaal 4 personen kunnen doorgaan.
 • Als uw fysiotherapeut inschat dat het onverstandig is dat met uw specifieke klachten u behandeld wordt, moet ook deze behandeling gestaakt worden.
 • De locatie N-Joy Sportcentre is gesloten. Deze afspraken zullen plaatsvinden op de hoofdlocatie aan de Boesemsingel.
 • ZwangerFit en MamaFit kunnen tot nader order gewoon doorgaan.

Daarnaast letten we op een strikte naleving van de al eerder genomen maatregelen:

 • Was uw handen met water en zeep (ten minste 30 seconden) bij binnenkomst in de praktijk. U kunt ook de Dettol gebruiken die voor u klaargezet wordt.
 • Na gebruik van een apparaat in onze fitness, deze reinigen met Dettol en een papieren doekje
 • Nies of hoest te allen tijde in de binnenzijde van uw elleboog.
 • Schud geen handen.

Indien u verkouden bent, blijf thuis en neem telefonisch contact met ons op. Indien u ook koorts heeft in combinatie met luchtwegklachten. Bel uw huisarts.

Al deze maatregelen zijn ten minste tot 6 april van kracht. We volgen hierin de berichtgeving van het RIVM en KNGF.

Voor vragen kunt u ons bij voorkeur mailen of een Whatsapp bericht sturen.

Mail: fysiotherapie@keulen-brusse.nl
Whatsapp: 06-8212 8712
Telefoon: 0172-612520

Team Fysiotherapie Keulen en Brusse

 


12 maart 2020

Belangrijke informatie rondom het coronavirus

In deze praktijk nemen we enkele voorzorgsmaatregelen om de kans op verdere verspreiding in Nederland te minimaliseren. Zo maken we extra vaak de apparatuur, deurklinken en oppervlakten schoon en is iedereen in het team geïnformeerd over de symptomen van het virus. U kunt ons ook helpen:

 • Als u koorts heeft en klachten aan de luchtwegen
 • EN: u bent de afgelopen 2 weken in een gebied geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus
  • (waaronder Noord-Italië, China, Singapore, Zuid-Korea, Iran)
 • OF: u de afgelopen week in contact bent geweest met een patiënt met het coronavirus.

à Kom dan niet naar de praktijk, maar bel uw huisarts!

We proberen de hygiëne binnen de praktijk zo goed mogelijk te houden. Wilt u ons helpen door:

 • Na gebruik van een fitnessapparaat deze schoon te maken met een papieren doekje en de spray?
 • Als u moet niesen of hoesten, doe dit in uw elleboogholte.
 • Was met regelmaat uw handen.
 • Schud geen handen.

SARS-CoV-2 of COVID-19: het CoronaVirus Disease 2019

Het coronavirus is een nieuw virus waar nog geen antistoffen voor in het lichaam aanwezig zijn. Dat betekent dat iedereen die virusdeeltjes inademt ook hiervan ziek wordt. Iemand die besmet is én klachten (symptomen) heeft, kan iemand anders besmetten door bijvoorbeeld hoesten of niesen.

Hoe ernstig het virus bij u tot uiting kan komen is van meerdere factoren afhankelijk. De symptomen variëren van enkele dagen grieperig gevoel tot enkele weken klachten door bijvoorbeeld een longontsteking. Vooral mensen met een zwakke gezondheid lopen risico op ernstiger klachten.

De virusdeeltjes zitten in de luchtwegen en kunnen bij hoesten en niesen in de vrije lucht terecht komen en iemand anders zodanig besmetten. Deze druppels dalen echter snel neer en kunnen waarschijnlijk niet lang buiten het/een lichaam overleven.

Bron: RIVM, geraadpleegd op 12 maart 2020

 


2 maart 2020

[tekst uitgebreid met enkele wijzigingen, zie nieuwe tekst 12 maart 2020]