Babymassage – Fysiotherapie Keulen en Brusse – Bodegraven

Vacatures

Wil je werken in een leuk en dynamisch team?

Wil je blijven ontwikkelen als fysiotherapeut?

Kijk hier voor onze vacatures!

Locaties

Bodegraven
Locatie Broekvelden
Locatie Centrum
Locatie N-Joy Sportcentre
Locatie voetbalvereniging ESTO

Reeuwijk
Zorgcentrum De Reehorst

Contact

Telefoon
0172-61 25 20

Whatsapp
06-2009 90 20

Aanmelden
Een vraag stellen

Babymassage

Cursus Babymassage

Communicatie
Als een nieuw leven start, worden zeer veel indrukken opge­daan. Licht, lawaai, honger, warmte of kou zijn er
slechts enkele van. Het kind kan daarbij liefde en warmte goed ge­brui­ken. Het zoekt contact, maar praten kan het nog niet. Babymassage is een vorm van communicatie zonder woorden. De taal van het lichaam is, in de eerste le­vensmaanden van een kind, de eni­ge taal die de baby spreekt.

Doel van de cursus
Het doel van de cursus is dat u leert hoe u uw baby kunt masseren. Door de massage leert de baby ontspanning te ervaren en wordt de com­munica­tie tussen kind en ouder bevorderd.
Inmiddels hebben vele onderzoeken het belang van aanraken en knuffelen bewezen.

Voor wie is de cursus?
De cursus is bestemd voor vaders en moeders met baby’s vanaf ongeveer twee tot zeven maanden. De reden hiervan is dat baby’s jonger dan twee maanden nog te klein zijn en baby’s van zeven maanden al in de kruipfase kunnen zitten. Maar iedere baby is anders. Daarom is na over­leg met de cursusleiding hiervan af te wijken.

Effecten van de cursus
Baby’s slapen regelmati­ger, krijgen een betere spijsver­tering en een groter besef van geborgenheid. Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig gemakkelijker. Voor u als ouder betekent dit verbetering van de communicatie met uw kind.

Inhoud en opzet van de cursus
Tijdens de cursus leert u vaardigheden om uw baby te masseren. De baby wordt gemasseerd met olie en ligt bloot op de blote benen van de vader of moeder. Door de lichaamswarmte tij­dens de massage, heeft de baby het gevoel van ge­koesterd zijn in de veiligheid van zijn of haar ouder. Naast het masseren van uw baby leert u ook uw kindje zó op te pakken en te dragen dat het zich geborgen voelt (de haptonomische manier).
Uitge­breid wordt stilgestaan bij het tempo waarin uw baby leeft; dit is anders dan dat van u. U leert o.a. hoe u het beste kunt handelen als uw baby veel huilt, slecht slaapt of last van darmkrampjes heeft. U leert kijken naar de reactie van uw baby en welke grenzen hij of zij probeert aan te geven. Kortom, u leert de lichaamstaal van uw baby te verstaan.
Doordat de cursus gegeven wordt in groepsverband, komen tips van andere ouders/verzorgers en van de cursusleiding regelmatig aan de orde.

Cursusinformatie
De cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur. Deze wordt gegeven bij Centrum voor fysiotherapie en fysiofitness  Keulen en Brusse aan de Boesemsingel 79, 2411 KW te Bodegraven.
Cursusdag: vrijdagmorgen 10.15 -11.15 uur.
De cursus  start op elk moment bij opgaven van 4 of meer cursisten.
De kosten bedragen € 85,–.per deelnemer.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch aanmelden op 0172-612520 of via de mail  fysiotherapie@keulen-brusse.nl